onsdag 13.04 - 2011
Tema-aften om BIODYNAMIK: Er de økologiske ikke gode nok? (v/ KBHFF)
kl. 18:30
Københavns
Fødevarefællesskab byder til foredrag om
biodynamik og hvad det vil sige.
Biodynamiske produkter er økologiske, men de er mere end
det. Biodynamiske landmænd arbejder ud fra et holistisk syn
på naturens rytmer, livskræfter i jord og planter og
forbrugernes sundhed.
Kom og mød Klaus Loehr-Petersen fra Foreningen for
Biodynamisk Jordbrug onsdag d. 13. april kl 18:30-20:30 i
Ungdomshuset på Dortheavej 61 i KBH NV og hør hvad der
er forskellen mellem økologisk og biodynamisk
dyrkning.
Kort om grundlaget for biodynamisk landbrug
Hvilken virkning har kunstgødningen på
afgrødernes sundhed og husdyrenes frugtbarhed? Hvad betyder
det for vores helbred at spise fødevarer, der er dyrket med
letoptagelige kvælstofgødning? Hvordan virker disse
gødninger på jordens biologiske liv? Og hvordan virker
de på jorden som levende, besjælet organisme?
De tre første spørgsmål er helt aktuelle og
bliver ofte stillet i økologisk jordbrug. Det sidste
hører nok mest til i det biodynamiske jordbrug.
Spørgsmålene er ikke nye - de blev stillet til Rudolf
Steiner i begyndelsen af 20´erne af en række tyske
landmænd, der var interesseret i hans åndsvidenskab,
antroposofien. For at besvare dem holdt han en række foredrag
i 1924. Rudolf Steiner var åndsforsker og gav i foredragene
en forklaring på sammenhængene mellem "himmel og jord",
mellem det ikke-fysiske og det fysiske. Han anviste konkrete
metoder til at bringe balance mellem disse to elementer i
landbruget.
Kom og hør om biodynamik og hvad forskellen er mellem
økologi og biodynamik onsdag d. 13. april i
Ungdomshuset på Dortheavej 61 i KBH NV. Foredraget er kl
18:30-20:30
Læs mere hos
Københavns Fødevarefællesskab.