1. Marts-demonstration

1. marts 2009

Kampen fortsætter for flere fristeder

Ida fra Bevægelsen For Flere Fristeder udtaler: "Jagtvej 69 står i dag som et symbol på, hvor langt staten vil gå for at tromle folk ned, der tænker anderledes". 1. marts 2007 gik flere tusinde mennesker på gaden for at vise deres frustration over den arrogance og kynisme, der er blevet regeringens og Københavns Kommunes varemærke.

Ida uddyber: "Kampen for fristeder er ikke kun en kamp for et enkelt hus, men er en større kamp imod normaliseringens indgriben i menneskers ret til at udfolde sig og tænke frit. Vi mener, at 1. marts står som en historisk men også fremtidig kampdag, hvor vi står fast på vores vilje til et anderledes samfund med plads til alle, der giver plads til alle."

Fremad uden at glemme

"Intet glemt, intet tilgivet!" var responsen fra brugerne af Ungdomshuset på Jagtvej efter rydningen. Det er ikke uden argument, at dette fremsiges. En uret af så store dimensioner, der river folks hjerter itu og smadrer det eneste sted, hvor man nogensinde har følt sig hjemme og fri - dette sår vil aldrig hele ...
Det skabte dog også grundlaget for et endnu stærkere behov for flere fristeder, og vi kæmper stadig offensivt for dette.

Trods kommunens intentioner satte rydningen gang i en kæmpe bevægelse. Da Københavns Kommune satte ind med vold over for negligerede unge gennem et massivt magtapparat, blev mange andre i København og resten af Danmark opmærksomme på de metoder, man er begyndt at legitimere for at slippe af med de folk, der falder udenfor.

"Vi ønsker at skabe muligheder frem for begrænsninger, og et fristed er et sted, hvor man kan udfolde sig i hvad retning, man vil - kun begrænset af, at det ikke forhindrer andres mulighed for det samme", siger Ida og fortsætter: "Vi vil have flere fristeder og bevare og kæmpe for dem, vi har."

P.S.: Københavns Kommune skylder os stadig det Børnehus